Web Analytics Made Easy - Statcounter

این کتاب نه برای مخاطب ایرانی و یا مسلمان که برای مخاطب غربی نگاشته شده و مشاهدات عینی یک خبرنگار غربی است که برای اولین بار زنگ خطر « سقوط اسرائیل» را برای مخاطب غربی به صدا در می آورد.

به گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق،  این روزها در آستانه روز جهانی قدس ترجمه کتاب «پایان اسرائیل؛ فروپاشی از درون» که متن اصلی آن پیش‌تر از سوی انتشارات دانشگاه آکسفورد منتشر شده بود، رونمایی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترجمه کتاب «پایان اسرائیل؛ فروپاشی از درون» با موضوع بررسی چالش‌های درونی رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی در انتشارات دیدمان آماده و منتشرشده است. ترجمه این کتاب که در سال ۲۰۱۷ از سوی انتشارات دانشگاه آکسفورد منتشر شده، در ۳۶۰ صفحه و به همت احسان محمدی و محمدجواد اخوان انجام شده است. انتشارات آکسفورد با بیش از ۵۰۰ سال سابقه از بزرگترین ناشران آثار علمی و آکادمیک و بزرگترین ناشر کتاب‌های دانشگاهی در جهان است. «نبرد برای روح اسرائیل»، «منازعه»، «نابرابری»، «انتخابات»، «تفرقه» و «دموکراسی» عناوین فصول‌ ۶گانه این کتاب هستند.

در آستانه روز جهانی قدس، با دکتر محمدجواد اخوان از مترجمان این کتاب،‌ گفتگویی کوتاه انجام دادیم که متن آن پیش روی شماست.

- چرا تا این اندازه منابع مکتوب فارسی برای شناخت جامعه و فرهنگ اسرائیل محدود و کم است؟
متأسفانه علی رغم آنکه موضوع فلسطین و آرمان رهایی قدس شریف یکی از مهمترین مولفه های گفتمان انقلاب اسلامی و اولویت‌های سیاست خارجی کشور بوده، در حوزه محافل علمی و دانشگاهی به این مهم به انداره کافی توجه نشده است. در بسیاری از کشورهای عربی که اتفاقا دولت‌هایی سازشکار در آنها بر سر کار است، موسسات متعددی چه در دانشگاه و چه بیرون آن با نگاه علمی به مسأله اشغال فلسطین و دشمن صهیونیستی می‌پردازند. جالب اینجاست که در برخی دولت های اروپایی که هنوز فلسطین را نه یک کشور، بلکه سرزمینی تاریخی قلمداد می کنند و به هیچ عنوان از منظر ارزشی به ماجرا نگاه نمی کنند، رشته های مطالعات فلسطین در حد تحصیلات تکمیلی در دانشگاه های معتبرشان برپا شده است. 

البته در سالهای اخیر اقدامات محدود اما امیدوار کننده ای انجام گرفته که از جمله آن تأسیس رشته « مطالعات فلسطین» در دانشگاه تهران است که بنده نیز توفیق دانش آموختگی در این رشته را داشته‌ام. به نظر می رسد با فعالتر شدن محافل علمی ایرانی در حوزه قدس و فلسطین می‌توان امیدوار بود که منابع بیشتری به زبان فارسی عرضه و ترجمه شود.

به سخنان و نوشته های افرادی مثل گرگ کارلستروم که تباری یهودی دارد، چقدر می شود اعتماد کرد؟
او برعکس ما با موجودیت رژیم صهیونیستی مخالف نیست، بلکه تنها به برخی رویکردهای حاکمات تل آویو انتقاد دارد. این کتاب نه برای مخاطب ایرانی و یا مسلمان که برای مخاطب غربی نگاشته شده و مشاهدات عینی یک خبرنگار غربی است که برای اولین بار زنگ خطر « سقوط اسرائیل» را برای مخاطب غربی به صدا در می آورد. برای ایرانیان مسلمان که ۴۰ سال در حال مبارزه با رژیم اسغالگر قدس هستند، احتمال پایان این اشغال امر غریبی نیست. اما برای مخاطب غربی که سالها تنها ورودی اطلاعاتش رسانه های غربی جریان اصلی بوده اند، سخن گفتن از پایان اسرائیل امر جدید و فوق العاده ای محسوب می شود. نمی توان ادعا کرد که همه اظهارات نویسنده بی خدشه و بی غرض است، اما ناشر کتاب – انتشارات دانشگاه اکسفورد- بزرگترین و قدیمی ترین ناشر دانشگاهی جهان است و دست به انتشار هر کتابی نمی نزد.

شما چگونه و در چه روندی به نسخه اصلی این کتاب دسترسی پیدا کردید؟

در جریان جستجوهای رسانه ای، مطلع شدیم که کتابی با چنین مشخصاتی توسط دانشگاه اکسفورد به چاپ رسیده که اعتبار ناشر و نیز عنوان فوق العاده آن – آن هم به نسبت گفتمان حاکم بر غرب- ما را ترغیب به مطالعه کتاب کرد. در ادامه به این نتیجه رسیدیم کتاب ارزش خوانده شدن از سوی علاقه مندان ایرانی را دارد، از این رو ترجمه کتاب را آغاز کردیم که اکنون به لطف الهی کار به نتیجه رسیده است.

اوضاع کتاب‌های روشنگرانه درباره اسرائیل و جنایت هایش در جهان، چگونه است؟
متاسفانه به دلیل حاکمیت شبکه صهیونیسم بر نهادهای علمی و رسانه ای اصلی دنیا، ناگفته های بسیاری درباره واقعیت فلسطین و حقایق درون سرزمین‌های اشغالی است که به نظر می رسد لازم است نهضتی جهت تولید محتوا برای مخاطب غربی و بین المللی در این حوزه برپا شود. در عین حال البته آثاری حتی از برخی یهودیان منتقد رژیم صهیونیستی نیز در دنیا وجود دارد که بیشتر آنها هنوز به زبان فارسی ترجمه نشده است.

آیا شما و اندیشکده برهان، قبلا نیز کتاب‌هایی با موضوع اسرائیل شناسی منتشر کرده اید؟
مجموعه اندیشکده برهان تاکنون چند کتاب درباره مساله «فلسطین و رژیم صهیونیستی» تألیف نموده که کتاب های «از غره تا قدس» و «تروریسم دولتی اسرائیل» از جمله آنها هستند.

برنامه‌های آینده تان در این حوزه چیست؟
در چند محور از جمله حضور امریکا در منطقه، افول و تجزیه امریکا، نابرابری و بی عدالتی در غرب و شکاف ها و گسست های درونی رژیم صهیونیستی آثار معتبر و علمی را برگزیده ایم که در دست ترجمه و انتشار هستند و ان شاء الله در ماه‌های آتی به زیور طبع آراسته می شود و در اختیار خوانندگان فهیم ایرانی قرار می گیرند.

اگر نکته ای باقی مانده در خدمتیم...
نکته نخست آنکه کتاب «پایان اسرائیل» هرچند به قلم یک روزنامه‌نگار غربی نگاشته شده، اما تصویری نسبتا دقیق از رویدادهای زیر پوست سرزمین های اشغالی می دهد، بگونه ای که خواننده با تمام وجود چالش های درونی این رژیم را حس و فهم می کند. از این رو برای کسانی که به موضوع سرنوشت قدس شریف علاقه مند هستند و مایلند فراتر از نگاه رسانه ای، در این زمینه، مطالعات علمی ای نیز داشته باشند، توصیه می شود.

نکته دیگر و پایانی آنکه ما به دنبال ارائه آثار در خور اعتنایی از غرب به مخاطبان فارسی زبان هستیم که آن روی حقایق ناگفته غرب را به دور از بَزَک های رسانه ای ترسیم نماید. از این رو دست یاری به سوی همه پژوهشگران و مترجمان توانمند و علاقه مند برای همکاری در این زمینه دراز کرده و بی صبرانه منتظر ایده های آنان در این زمینه هستیم.

*گفتگو:‌ میثم رشیدی مهرآبادی

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا ماهواره نور اخبار بورس کتاب اسرائیل اسراییل روز قدس نویسنده برای مخاطب غربی رژیم صهیونیستی پایان اسرائیل رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۸۸۸۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدف اعتراضات دانشجویان در جهان تمرکز بر جنایات اسرائیل در غزه است

اعتراضات دانشجویان دانشگاه‌های برتر آمریکا و اثرگذاری این جنبش در بیداری افکار عمومی دنیا، می‌تواند سرنوشت فلسطین را تغییر دهد. اکنون سیاستمداران غربی و حتی رهبران جهان اسلام تحت فشار جامعه خود قرار دارند تا اسرائیل را مجبور به خروج از نوار غزه کنند تا این نسل کشی خاتمه یابد. 

واقعیت این است که آنچه در دانشگاه¬های آمریکا در حال وقوع است واکنش شدید افکار عمومی قشری از جامعه این کشور است که در رده نخبگان طبقه بندی می‌شود. این افراد آگاه‌ترین و باسوادترین گروه جمعیتی محسوب می‌شوند که در برترین دانشگاه‌های دنیا درس می‌خوانند؛ لذا واکنش آنها به آنچه در نوار غزه می‌گذرد را باید بسیار جدی و با تبعات بالا ارزیابی کرد.

حال باشگاه خبرنگاران جوان برای بررسی بیشتر جزئیات این جنبش‌ها پای گفتگوی احمد ابسعیس، یکی از دانشجویان حاضر در اعتراضات دانشگاه میشیگان نشسته که مشروح آن در ذیل از نظرتان می‌گذرد.

- اعتراضات دانشجویی در آمریکا به جنایات اسرائیل در غزه چگونه شکل گرفت؟

احمد ابسعیس: در ۲۲ آوریل، دانشجویان اردوگاهی را در دانشگاه میشیگان برپا کردند تا خواستار محکومیت کامل دانشگاه به علت دست داشتن در نسل کشی اسرائیل در غزه شوند؛ بنابراین آنها به ده‌ها دانشگاه دیگر در سراسر ایالات متحده پیوستند تا در همبستگی با مردم فلسطین که با نسل کشی ارتش اسرائیل روبرو هستند، قیام کنند. نیرو‌های اسرائیلی بیش از ۳۴۵۰۰ فلسطینی از جمله ۱۴۵۰۰ کودک را در غزه و نزدیک به ۴۹۰ از جمله ۱۲۴ کودک را در کرانه باختری اشغالی به شهادت رسانده اند. آنچه من در میشیگان به عنوان عضوی از اردوگاه دیده ام، الهام بخش است.

به این تظاهرات دانش‌آموزان با پیشینه‌های قومی و مذهبی مختلف از جمله فلسطینی‌ها و یهودیان، مردم عرب و آسیای جنوبی تبار و دیگران نیز پیوسته‌اند. بسیاری از اعضای جامعه در داخل و اطراف کمپ وقت می‌گذرانند و از این موج اعتراضات سراسری حمایت می‌کنند.

اردوگاه به محلی برای کمک و حمایت متقابل، بحث و آموزش سیاسی تبدیل شده است. دانش آموزان یاد می‌گیرند که با هم سازماندهی کنند و برنامه‌های چرخشی خدمات گشت زنی، پزشکی و غذایی را تنظیم کنند.

در هفته گذشته، دانشجویان در مورد موضوعاتی از جمله سرمایه‌گذاری مشکل‌ساز دانشگاه گرفته تا استعمار زیست‌محیطی، همبستگی با دیگر گروه‌های بومی مانند ارامنه و شعرخوانی فلسطینی‌ها، جلسات آموزشی برگزار کرده‌اند. فیلم‌هایی مانند "اسرائیلیسم و حال" برای آگاهی بخشیدن به طرح‌های سیاسی کنونی و واقعیت‌های ظلم اسرائیل اکران می‌شوند. مانند سایر دانشگاه‌ها، ما همچنین یک کتابخانه در مورد کتاب‌های فلسطین راه‌اندازی کردیم که در آن هر کسی می‌تواند کتاب‌هایی درباره تاریخ فلسطین یا اندیشه سیاسی به امانت بگیرد و درباره جنبش آزادی‌بخش کنونی بیشتر بیاموزد.

در دانشگاه ما پوستری روی درخت آویزان شده است که روی آن «منطقه آزاد شده» با پس‌زمینه چادرها نصب شده است. دانشجویان دانشگاه میشیگان خواستار کناره گیری دانشگاه خود از جنایات اسرائیل شده اند. تاکنون، اعتراضات دانشجویان طرفدار اسرائیل بسیار اندک بوده است و تنها بین ۳ تا ۱۰ شرکت کننده در تجمعات آنان حضور داشته اند. آنها پرچم‌های اسرائیل را با غرور در مقابل اعتصاب‌هایی که چهره شهیدان فلسطینی را نشان می‌دهد، در دست دارند.

سازمان دهندگان اردوگاه رابطان پلیس و ناظران قانونی خود را با این اعتقاد که "ما از یکدیگر محافظت می‌کنیم" ایجاد کرده اند. این امر از هرگونه درگیری که منجر به دخالت پلیس شود، جلوگیری کرده است. مدیریت دانشگاه میشیگان اجازه داده است تا زمانی که در روند فارغ التحصیلی در هفته آینده مشکلی ایجاد نشود، اردوگاه‌ها پابرجا باشند. واضح است که شهادت فلسطینی‌ها برای مقامات این دانشگاه نگران کننده تلقی نمی‌شود.

علیرغم ماهیت غیر خشونت آمیز اردوگاه‌های ما و اردو‌های مشابه در سراسر کشور، اتهامات یهودی ستیزی به ما وارد شده است، همانطور که در سایر اقدامات اعتراضی در دانشگاه‌های سراسر کشور وجود دارد. اما نامگذاری تظاهرات ضد نسل کشی به عنوان ضد یهود نه تنها پوچ نیست، بلکه خطرناک است.

-هدف دانشجویان آمریکایی از این اعتراضات چیست؟

احمد ابسعیس: برچسب یهودیت، یک دین را با صهیونیسم، یک ایدئولوژی سیاسی که در قرن نوزدهم ایجاد شد، ادغام می‌کند. این درهم آمیختگی خطرناک است، زیرا به غلط ادعا می‌کند که همه یهودیان از کاری که اسرائیل و شهرک نشینان انجام می‌دهند حمایت می‌کنند، این برچسب تنوع فکری افراد را انکار و به تئوری‌های توطئه «وفاداری دوگانه» اشاره می کند. همانطور که اردوگاه‌های ما نشان می‌دهد، این معادل سازی نادرست نمی‌تواند حقیقت را بپوشاند. در بسیاری از دانشگاه‌ها، گروه‌های یهودی در مرکز بسیج حامی فلسطین بوده‌اند.

ما نباید فراموش کنیم که نژادپرستی بزرگترین مشکل پیش روی جامعه یهودی در ایالات متحده و فراتر از آن بوده و هست. این یک واقعیت ساده است که مقامات و نهاد‌های آمریکایی همچنان از آن چشم پوشی می‌کنند.

ما واکنش‌های بیشتری را نسبت به دانشجویانی که به نسل‌کشی اعتراض می‌کنند، می‌بینیم تا واکنش به «تروریست‌هایی» که مردم بی‌گناه را در غزه می‌کشند، یا برتری‌طلبان سفیدپوستی که در خیابان‌های شارلوتسویل قدم می‌زنند و شعار‌های ضدیهودی سر می‌دهند. چرا؟ زیرا اگر دانش‌آموزان و دانشجویان ممتاز بخواهند خود را برای آینده فلسطینی در مدارس و دانشگاه هایی که برای سرپرستی نسل بعدی امپریالیست‌ها هستند، به خطر بیندازند، پس این بدان معناست که استعمارگری بر فلسطین در میان این قشر از جوانان آمریکایی و در ادامه در کل جامعه غربی در حال شکست است؛ و این باعث وحشت کسانی می‌شود که از استعمار و به ویژه استعمار فلسطین در سراسر جهان سود می‌برند. اگر دانش‌آموزان حاضرند برای فلسطین به این شدت بجنگند، پس به این راحتی متوقف نخواهند شد.

به همین دلیل است که از قدرت و زور وحشیانه در سراسر ایالات متحده برای سرکوب اعتراضات در سراسر دانشگاه استفاده شده است: از دانشگاه کلمبیا و دانشگاه نیویورک گرفته تا دانشگاه اموری، دانشگاه تگزاس در آستین و دانشگاه کالیفرنیای جنوبی.

اما تا به امروز که این گونه بوده است؛ با هر دستگیری، هر تعلیق، و هر تلاشی برای ساکت کردن ما، نهاد‌های رسمی و ادارات دانشگاه تنها حمایت خود را از آرمان فلسطین افزایش داده اند. آنچه در فلسطین اتفاق می‌افتد مسلماً مسئله حقوق بشر در زمان ما است و واکنش ایالات متحده به اعتراضات طرفدار فلسطین آن را به موضوع آزادی بیان در زمان ما تبدیل کرده است. هر دانشجو، هر معترض در دفاع از آزادی فلسطین، مبارزه با همدستی ایالات متحده در جنایات اسرائیل و مقاومت در برابر استعمار افتخار می‌کند.

با این حال، ما هیچ توهمی نداریم که آنچه را که در طول مبارزه در دانشگاه تحمل می‌کنیم، به هیچ وجه با اشغالگری اسرائیل مقایسه شود. همتایان ما در غزه نه تنها خانواده، دوستان، اساتید و دانشجویان خود را از دست داده اند، بلکه تمامی دانشگاه‌های خود را نیز از دست داده اند. تا زمانی که دانشگاه‌های آنها بازگشایی شوند، تا زمانی که آنها آزادی یادگیری دوباره پیدا کنند، ما دانشگاه‌های خود را سکوی صدای آنها خواهیم کرد تا جهان را در مورد وضعیت اسفناک این فلسطینی‌های مظلوم آگاه کنیم. خیمه‌های ما، مانند خود فلسطین، راه به جایی نمی‌برد و در برابر ناملایمات تا پیروزی استوار می‌ماند: ما فقط جدایی کامل از سیاست‌های ظالمانه اسرائیل، عدم حمایت مالی و در نهایت، آزادی فلسطین را می‌خواهیم.

کمپین بدنامی که ما را به یهودستیزی و خشونت پلیس متهم می‌کند ادامه خواهد داشت. اما همانطور که اینها تیتر اخبار می‌شوند، باید به خود و حامیان خود یادآوری کنیم: همه نگاه‌ها باید به غزه باشد.

نباید اجازه داد که پوشش مداوم جنبش دانشجویی توجه را از جنایات جنگی سیستماتیکی که در غزه اتفاق می‌افتد منحرف کند. تمرکز باید روی گور‌های دسته جمعی باشد که همچنان در سراسر نوار غزه کشف می‌شوند، از جمله در بیمارستان‌های الشفاء و ناصر. در مورد گرسنگی اجباری مردم فلسطین در حالی که اسرائیل همچنان تظاهر به افزایش کمک می‌کند، اما در واقعیت از آن به عنوان یک سلاح جنگی استفاده می‌کند. در مورد بمباران مداوم اسرائیل که روزانه کودکان، زنان و مردان را با سرعتی تکان دهنده می‌کشد. در مورد حمله قریب الوقوع به رفح و تلاش‌های اسرائیل برای سرپوش گذاشتن بر جنایاتی که قرار است مرتکب شود با تظاهر به طرح‌هایی برای «تخلیه» جمعیت غیرنظامی.

در میان این دوران تاریک، آنچه در سراسر دانشگاه‌های ایالات متحده اتفاق می‌افتد من را سرشار از الهام و امید می‌کند. این همان چیزی است که آینده فلسطینی می‌تواند به نظر برسد: یهودیانی که مراسم عید فصح را در کنار مسلمانان در حال نماز مغرب انجام می‌دهند. اعضای جامعه از همه عقاید با هم نان می‌خورند و معاشرت می‌کنند. مردم از هر پیشینه‌ای در آزادی جمعی شرکت می‌کنند. من رویای وطنی را می‌بینم که فلسطینی ها می‌توانند در سایه درختانی که پدربزرگ و مادربزرگ ها کاشته اند بنشینند و آزادی را ببینند و احساس کنند؛ و این رویا هر روز به تحقق نزدیکتر می‌شود.

احمد ابسعیس یک دانشجوی آمریکایی و حقوقدان نسل اول فلسطینی است که کتاب State of Siege را می‌نویسد و هم اکنون در اردوگاه دانشگاه میشیگان در اعتراض به جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه و حمایت از فلسطینیان حضور دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • حمایت مغربی‌ها از تجمعات ضد صهیونیستی در دانشگاه‌های غربی
  • بیانیه وزارت علوم در حمایت از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی
  • تحصن دانشجویان ایتالیا در همبستگی با فلسطین+ فیلم
  • استقبال از «آن برد» غافلگیر کننده بود/ دغدغه همیشگی «مهاجرت»
  • آماده حمایت جدی از ناشران و مخاطبان این حوزه هستیم
  • اینجا «ایالات متحده اسرائیل» است!
  • دوقلوهای اصفهانی آهنگ شیرازی منتشر کردند/داستان به روز رسانی شدن!
  • اعتراضات دانشجویی علیه اسرائیل به مکزیک هم رسید
  • هدف اعتراضات دانشجویان در جهان تمرکز بر جنایات اسرائیل در غزه است
  • تظاهرات حمایت از غزه در شهر‌های مختلف جهان