Web Analytics Made Easy - Statcounter

همزمان با رخنه آسیب‌های متعدد به بدنه حوزه نشر در دوران پاندمی کرونا، یکی از بخش‌های اساسی دیگر این حوزه نیز صدماتی را متحمل شد. بخشی که شاید اسمش کم‌تر به گوشمان خورده است و اطلاعات دندان گیری هم از آن در ذهنمان نقش نبسته باشد؛ شبکه‌های توزیع کتاب.

گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو- شادی رضایی؛ آفت مجازی شدن فروش و مدرنیته بیش از هرزمان دیگری در دوران پاندمی کرونا دامنگیر بازار فروش اصناف مختلف شد و بازار نشر هم از آن مستثنی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کم رنگ شدن شبکه‌های توزیع غالبا سنتی محور در این زمان هم حاکی از همین امر است.

مدرنیته کرونایی

چالش مجازی شدن و حرکت به سمت مدرنیته، با بروز پاندمی کرونا شدت گرفت و قطار روی ریل حوزه نشر با وجود تلاش بسیار برای تسریع در روند، تاحدودی از این فضا جا ماند. خصوصا شبکه‌های توزیع کتاب که به صورت غالب از سیستم سنتی برخوردار اند و پیوستنشان به خیل جمعیت مدرنیته تا حد خیلی زیادی سخت و برای عده‌ای حتی نشدنی است، چرا که پلتفرم و بستر مناسبی برای چنین موضوعی به صورت فراگیر فراهم نیست و حتی در صورت وقوع ماجرا هم عملا امکان خرید از همه آن‌ها برای مخاطبین وجود ندارد و به علت وجود برتری‌های رقابتی در این سازماندهی و نبود شرایط شناخت و اعتمادسازی کافی، توازن بازار هم به هم میخورد.


تا پیش از پاندمی کرونا به علت اقبال تعداد کثیری از کتابفروشی‌ها به روش سنتی کارکرد شبکه‌های توزیع کتاب، فعالیت مدرن و مجازی با نسبت ۲۰ درصدی نسبت به سنتی‌ها زیست موازی خود را حفظ کردند و جریان مدرنیته با وجود همه گیری جهانی و دومینویی مانعی بر سر راه کارکرد سنتی نبود. اما با همه گیری کرونا و موانع و محدودیت‌هایی که برای فعالیت‌های اصناف ایجاد شد این امر بیش از پیش خودنمایی کرد و لزوم فعالیت مدرن پررنگ‌تر شد.


کما اینکه می‌دانیم در روش مدرن صرفه جویی در وقت، نیرو و هزینه و امثالهم به جذابیت‌های ظاهری این جریان می‌افزاید. عصر ارتباطات و رسانه تغییر رویکرد‌های متفاوتی را به سبک زندگی‌ها و کار‌های مردم وارد کرد، اما این مطلب در راستای اقبال به سمت دیجیتال مارکتینگ و فعالیت مجازی با پاندمی کرونا تسریع یافت.


حوزه نشر و کتاب هم در این عصر و به خصوص دوران پاندمی کرونا به اشکال مختلف این تغییرات را حس کرد، اما باید این موضوع را هم مورد توجه قرار داد که بعضی از موارد و مشاغل با فضای کاری فیزیکی همخوانی و انطباق بیش تری داشته و کارکرد فیزیکی در بخش‌هایی از آن لازمه حیات آن حرفه است؛ و به تعبیر دقیق‌تر مدرنیته و مجازی شدن سیستم کارکرد سنتی شبکه‌های توزیع را پشت سر گذاشت و این یعنی حدودا ۸۰ درصد اعضای این حوزه از فعالیت بازماندند.

به شرط حیات

با توجه به شرایط به وجود آمده به نظر می‌رسد تنها راه تداوم حیات شبکه‌های توزیع در حال حاضر بازار، مدرنیته شدن است. در این راستا سعید رهنمایی کارشناس توزیع و پخش انتشارات ققنوس معتقد است توزیع‌کننده‌ای که می‌خواهد در بازار بماند، لاجرم باید به سمت مدرن‌شدن برود، آنچنانکه ۲۰ درصد سیستم توزیع با تکیه بر ملزومات مدرن، ۸۰ درصد توزیع کتا‌ب را به‌دوش می‌کشند.


این فضا در تهران و شهرستان‌ها هم با یکدیگر متفاوت است به گونه‌ای که انعطاف و کارکرد مدرن در تهران بیش‌تر میسر است تا در شهرستان‌ها کما اینکه تعداد آن‌ها در شهرستان‌ها کم‌تر است. یک معضل دیگر این عرصه افزایش تعداد آن‌ها و رشد قارچ گونه آن‌ها در این دوران مجازی شدن بود که همین امر باز هم عرصه رقابتی و عملکردی را برایشان تنگ‌تر کرد و موجب شد بازار کتاب هم برای خودشان و هم برای کتابفروشی‌ها سخت‌تر شود چرا که می‌دانیم خارج شدن از اعتدال در هر امری عواقب خوبی را در پی ندارد.


علت این مسئله هم تا حد زیادی به خصوصی بودن این شبکه‌های توزیع و نداشتن الزام ثبت و چارچوب برای فعالیت است و تنها با داشتن یک انبار و اندکی هم ارتباطات و شناخت سطحی به فضا می‌توان اقدام به فعالیت در این حوزه کرد. البته جریان مدرنیته خود توانست غربال عظیمی در این حوزه ایجاد کرده و بسیاری از ان‌ها را از چرخه بازار حذف کند، اما متاسفانه در کنار حذف‌های سودمند که داشت تعداد نه چندان کمی از کهنه کار‌های این حرفه را هم به سمت حذف شدن کشید.


امیر علی‌بیک مدیر فروش انتشارات مروارید هم اینطور می‌گوید که درباره توسعه دیجیتالی می‌بینیم دنیا به سمت دیجیتال‌سازی فعالیت‌ها می‌رود. آمازون و دیگر سایت‌ها در این حوزه فعالیت می‌کنند و قدرت عمل آن‌ها افزایش پیدا کرده‌است. این روند مانند زمانی است که افراد ابتدا نوار کاست می‌خریدند، بعد سی. دی و...، اما در این روز‌ها هر کدام از این وسایل در بازار در حکم عتیقه‌اند؛ این فعل و انفعالات در عرض ۱۰ یا ۲۰ سال انجام شده‌است. می‌بینیم در مدت کوتاه چه تغییرات شگرفی صورت گرفته است؛ پس وجود سایت‌ها در امر کتاب‌فروشی و سرمایه‌گذاری در این حوزه مساله‌ای اجتناب‌ناپذیر است.


همه این موارد نشان می‌دهد مزیت رقابتی فعلی این حوزه در بازار کتاب مدرنیته و فعالیت مجازی است که همین امر جمعیت کثیری از آن‌ها را با خطر حذف شدن مواجه کرده است و اتفاق افتادن این مطلب در کل ماجرا برای یکی از پایه‌های مهم بازار نشر می‌تواند ضربه زننده و آسیب زا برای کا بازار نشر باشد و همینطور بار کاری مضاعفی را به مجموعه‌های مدرن تحمیل کند و توازن موجود در آن هارا تا حدی برهم زند.


مخلص کلام

فضای نوستالژیک کتاب و کاغذ و ورق زدن و حال و هوای دیدن و لمس کتاب در کتابفروشی‌ها و همچنین چاپ و نشر کتاب برای خیلی از افراد دلچسب و خاطره انگیز است، اما مدتی است که با کمرنگ شدن آن و تغییر سبک زندگی افراد نبود آن کم‌تر حس می‌شود.


در همین راستا پدید آمدن فروشگاه‌های صرفا مجازی فروش کتاب که با ارتباط مستقیم با خود ناشرین اقدام به فروش کتاب میکنند در واقع حلقه وصل و واسطه گر این بازار را حذف و حتی تا حدی هم به کمک تخفیفات فروشی که اخذ می‌کنند قیمت‌های این بازار را می‌شکنند.


اینگونه راهکار‌ها و راهکار‌هایی مثل اینکه ناشرین خود اقدام به فروش مجازی می‌کنند با اینکه تا حدود خیلی زیادی به نفع مشتریان و سبد خرید آنهاست، اما به دلیل حذف حلقه‌هایی از عرف بازار کتاب ضربه‌های جبران ناپذیری من جمله به خطر انداختن ادامه حیات این حلقه‌ها و مشکلات عدیده مالی را برای آن‌ها در پی دارند که این موارد حذف ناگهانی حیات و به تعبیری انقراض میتواند در درازمدت به بدنه بازار کتاب آسیب وارد کند؛ و از آنجایی که بشر همواره در طول تاریخ و حیات در حال تغییر و حرکت به سمت مدرنیته و رشد است هیچ تضمینی در قبال روش‌های نوظهور حاضر وجود ندارد.


درواقع چالش اصلی نوسانات شبکه‌های توزیع نداشتن چارچوب و اساس فعالیت است که می‌بایست در این راستا از سمت اتحادیه آن‌ها آیین نامه و حدود فعالیت و تعرفه‌ای تعریف و مصوبه‌ای منصوب گردد. در اینصورت حتی با وجود ایجاد پلتفرم‌های جدید و چالش‌های مقطعی چارچوب کلی حفظ می‌شود و حیات مجموعه به خطر نمی‌افتد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: شبکه های توزیع کتاب کتاب فروشی ویروس کرونا ناشران کتاب شبکه های توزیع کتاب پاندمی کرونا بازار کتاب مجازی شدن حوزه نشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۰۹۶۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه‌گذاری ۹۷۹ میلیارد تومانی‌ در صنعت برق خراسان جنوبی

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی گفت: در ۲.۵ سال خدمتگزاری دولت سیزدهم، ۹۷۹ میلیارد تومان پروژه در صنعت برق این استان سرمایه‌گذاری شده است. - اخبار استانها -

مهدی دادگر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند با تشریح اقدامات ماندگار توسعه‌ای در صنعت برق استان اظهار داشت: در 2.5 سال اخیر به منظور تأمین و پایدارسازی شبکه برق استان، مجموعاً 671 کیلومتر شبکه فشار متوسط و ضعیف و 405 دستگاه پست توزیع، احداث و اصلاح شده است که براین اساس به طور میانگین روزانه 2 کیلومتر شبکه، توسعه و بهینه‌سازی شده است.

وی به اقدامات صورت گرفته در حوزه تأمین برق متقاضیان اشاره کرد و گفت: در طول این مدت، برای 29 هزار مشترک جدید شهری و روستایی تأمین برق انجام شده است، همچنین عملیات انجام شده در این حوزه، شامل احداث 115 کیلومتر شبکه فشار متوسط، 243 کیلومتر شبکه فشار ضعیف و نصب 275 دستگاه ترانس با اعتبار 357 میلیارد تومان بوده است.

اجرای طرح بهارستان در538 روستا

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی با بیان اینکه بهینه‌سازی و اصلاح شبکه‌های برق روستایی کشور در قالب طرح بهارستان به صورت روستامحور در دولت سیزدهم در حال اجراست، تصریح کرد: در 2.5 سال خدمت دولت، در قالب این طرح و طرح بهسازی روشنایی معابر، در 538 روستا با اعتباری بالغ بر 135 میلیارد تومان، عملیات ترمیم و اصلاح شبکه شامل تعویض پایه‌های فرسوده، رفع حریم و جابه‌جایی شبکه‌های واقع در معابر، رفع افت ولتاژ و اصلاح روشنایی معابر انجام شده است.

وی ادامه داد: همچنین در این دوره به 18 روستای بدون برق با اعتبار 10 میلیارد تومان برق‌رسانی شد، به علاوه پروژه شاخص برق‌رسانی به روستای نایبند طبس به طول 81 کیلومتر با اعتباری بالغ بر 61 میلیارد تومان با پشیرفت 74 درصد در حال اجراست که پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال جاری به اتمام برسد.

دادگر با قدردانی از تلاش‌های ارزشمند همکاران در صنعت برق استان اظهار داشت: در حال حاضر 99.9 درصد از جمعیت روستایی استان برخوردار از برق هستند که این شاخص از وضعیت کشوری بالاتر است.

رتبه نخست در سطح کشور

وی از کسب رتبه نخست این شرکت در بین 39 شرکت توزیع نیروی برق کشور در ارزیابی اخیر معاونت هماهنگی توزیع شرکت توانیر در جمیع شاخص‌های مورد ارزیابی خبرداد و گفت: این موفقیت شایسته که با تلاش و همت همه همکاران در صنعت برق استان محقق شده، دستاوردی ماندگار در کارنامه افتخارات به ثبت رسید.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی مدت زمان خاموشی هر مشترک، تعداد خاموشی به ازاری هرفیدر، بهبود ولتاژ، اصلاح ضریب توان شبکه، نرخ صرفه جویی خرید از بازار برق، وصول مطالبات، سرانه مصرف خانگی، رویت‌پذیری شبکه،کنترل‌پذیری مشترکین را از جمله معیارهای نتایج مقایسه‌ای صورت گرفته در ارزیابی شرکت توانیر اعلام کرد.

گذر از دوره اوج بار با کمترین اعمال خاموشی

دادگر به دستاوردهای برجسته در صنعت برق استان اشاره کرد و افزود: در پی خاموشی‌های گسترده ناشی از ناترازی تولید ومصرف برق در سال‌های 1399 و 1400 (قبل از دولت سیزدهم) با تعریف 100 اقدام برای سال‌های 1401 و 140 اقدام برای 1402 در حوزه تولید، انتقال و مصرف و جلب مشارکت مردمی، گذر از دوره اوج بار در تابستان 1401 و 1402 با کمترین اعمال خاموشی و کمترین نارضایتی برای مشترکین انجام شد، در کنار اجرای پروژه‌های توسعه‌ای، مدیریت موفق شرکت برق، وزارت نیرو و توانیر در دولت سیزدهم دستاوردهای ارزشمندی حاصل شد وامید است با اجرای 180 برنامه تعریف شده برای سال جاری و با همکاری مشترکین برق استان و کشور، گذر موفق از دوره اوج بار 1403 محقق شود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی اظهار داشت: در 2.5 سال اخیر، کاهش خاموشی‌ها به رغم افزایش انرژی تولیدی تحویلی به مشترکین بوده است به طوری که در تمام صنایع، انرژی مصرفی افزایش یافته است و در این دوره رکوردهای جهانی در تولید محصولاتی نظیر فولاد به دست آمده است که این نتیجه بیانگر تلاش دولت خدمتگزار است.

   کاهش خاموشی مشترکین به 80 دقیقه در سال

دادگر با ارائه شاخص‌های مقایسه‌ای یادآور شد میزان متوسط خاموشی مشترکین در استان خراسان جنوبی به 80 دقیقه در سال کاهش یافت در این روند استان خراسان جنوبی در مقایسه با میانگین کشوری در رتبه سوم قرار دارد.

وی بیان کرد: با اجرای پروژه‌ها در طول 2.5 سال اخیر، در حوزه کاهش تلفات، میزان تلفات انرژی در شبکه‌های برق استان به 7 درصد کاهش یافت که علیرغم پراکندگی بسیار بالای شبکه و مشترکین در استان، رتبه مناسبی در کشور را داریم.

رتبه برتر در تولید برق پاک

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی با بیان اینکه کل ظرفیت نیروگاه های خورشیدی نصب شده در استان نسبت به پیک بار سال جاری 10.6 درصد است، اظهار کرد: در مقایسه با شاخص کشوری استان خراسان جنوبی حائز رتبه برتر در تولید برق پاک به نسبت میزان مصرف استان است.

وی در پایان به ظرفیت‌سازی‌های مناسب انجام شده در حوزه انتقال و فوق توزیع نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به پیگیری‌های انجام شده و حمایت‌های شرکت برق منطقه‌ای خراسان، اقدامات زیرساختی متنوعی در حوزه شبکه‌های انتقال و فوق توزیع در دست انجام است که با بهره‌برداری از پروژه‌های این بخش، شاهد تحول عظیمی در زمینه اقتصادی در تمام ابعاد، به ویژه بخش صنعت و معدن استان خواهیم بود.

دادگر تصریح کرد: با توجه به این‌که گزارش این اقدامات در حوزه مسئولیت شرکت برق منطقه ای خراسان است، در این مباحث فوق به جزئیات عملکرد بخش فوق توزیع اشاره نشده است.

انتهای پیام/250

دیگر خبرها

  • نخستین سامانه پایش هوشمند روشنایی معابر شبکه توزیع برق افتتاح شد
  • ثبات نسبی بهای نفت در بازار جهانی
  • بازار مکاره سلامت در شبکه‌های اجتماعی/ عدم بازدارندگی قوانین
  • توزیع بیش از ۴۳ هزار تن انواع کود در استان قزوین
  • پایانی بر اجاره بهای بی‌حساب و کتاب مسکن
  • تصفیه فاضلاب ١١ شهر و روستای استان همدان
  • خسارت طوفان و تند باد به زیر ساخت و شبکه برق هرمزگان
  • سرمایه‌گذاری ۹۷۹ میلیارد تومانی‌ در صنعت برق خراسان جنوبی
  • اجاره‌بهای غرفه‌های نمایشگاه یک پنجم هزینه‌ها هم نیست
  • طرح ساماندهی اجاره‌بهای مسکن تأیید شد / آخرین خبرها از متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان