Web Analytics Made Easy - Statcounter

آسیب های ناشی از خواندن رمان های سخیف و بی ارزشی که فاقد محتوای ادبی است و اغلب افراد کم سن و سال را تحت تاثیر قرار می دهد در سال های آینده خود را نشان خواهد داد که در نبود نظارت ها مهم ترین اصل برای کاهش این آسیب ها افزایش سواد رسانه ای خانواده ها و فرزندان آن هاست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون؛ با توسعه روزافزون فضای مجازی و شیوع بیماری کرونا بسیاری از فعالیت ها از دنیای واقعی به سمت این فضا کوچ کرد و توانست جایگاهی در این سرزمین عجایب پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



فضای مجازی سرزمینی است که می تواند مطابق با هزاران و میلیون ها سلیقه موجود به مخاطبان خوراک دهند و آن ها را اغنا کند.
برخی از محتواها اصیل و ارزشی و برخی هم سخیف و مبتذل هستند و فرهنگ و ضد فرهنگ را به نمایش می گذارند، این موضوع را می توان در میان همه محتواهای تولید شده در فضای مجازی دید.

کتاب و کتابخوانی هم در فضای مجازی وارد شده و برخی از نهادها و ارگان های مسئول توانسته اند تا حدودی در این حوزه تولید محتوا کنند و به مخاطبان خوراک دهند.

اما گستردگی فضای مجازی که در آن نظارت ها به معنای واقعی وجود ندارد سبب شده است بسیاری از افرادی که آگاهی و سواد چندانی ندارند در این حوزه وارد شوند و به تولید محتواهای به اصطلاح ادبی بپردازند.

صفحات اجتماعی که در آن رمان های دسته چندم و سخیف به اشتراک گذاشته می شود و زاییده ذهن گردانندگان همان صفحات بوده سبب تغییر ذائقه مخاطب شده است.

عیجب آنکه برخی از این پیج ها دارای فالوورهای چندین هزارتایی و میلیونی هستند و برای هر قسمت کتاب غیر قابل نشر خود مخاطب را تشنه نگه می دارند.

با نگاه به نظرات مخاطبان این پیج ها و سلیقه آنان می بینیم که اغلب گروه سنی نوجوان و جوان را شامل می شوند که در دوران حساس بلوغ قرار دارند و عشق و روابط احساسی برای آن ها اولین و مهم ترین اولویت است که بالطبع خواندن این رمان ها که بی پرده همه چیز را بیان می کنند برای آن ها جذاب است.

آسیب های ناشی از خواندن رمان های سخیف و بی ارزشی که فاقد محتوای ادبی است و اغلب افراد کم سن و سال را تحت تاثیر قرار می دهد در سال های آینده خود را نشان خواهد داد که در نبود نظارت ها مهم ترین اصل برای کاهش این آسیب ها افزایش سواد رسانه ای خانواده ها و فرزندان آن هاست.

ذائقه ها به سمت ابتذال می رود

حامد زارعی، مدیرکل کتابخانه های عمومی سیستان و بلوچستان در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: همه اتفاقاتی که در فضای مجازی رخ می دهد موجب تقلیل دادن ذائقه های مردم می شود و آن ها را به سمت مسائل بی اهمیت و پوچ سوق می دهد.

وی ادامه داد: در فضای مجازی بسیاری از افراد که اندک سوادی ندارند کلیپ تهیه می کنند که اکثرا بی محتوا و بی سر و ته است.

این مقام مسئول عنوان کرد: همچنین معضل سلبریتی ها که در فضای مجازی جولان می دهند، جنگ ها روانی که در خصوص مسائل سیاسی و ... در فضای مجازی رخ می دهد همه سبب تقلیل ذهنیت ها می شود و سطح تفکر را از انسان می گیرد و فرد یک سلبریتی یا کسی را که سواد چندانی ندارد به عنوان الگو قرار می دهد.

این مقام مسئول بیان کرد: اگر سواد رسانه ای خود را بالا ببریم و بر روی فضای مجازی هوشمندانه کار کنیم ابزار بسیار مفیدی برای ترویج کتاب و کتاب خوانی و فرهنگ خواهد بود.

مدیرکل کتابخانه های عمومی سیستان و بلوچستان گفت: اگر به صورت فله ای تفکر کنیم و به فضای مجازی برویم قطعا در این مرداب غرق می شویم و تبعات آن سال های آینده گریبان گیر ما خواهد شد.

زارعی بیان کرد: وقتی ذائقه را تبدیل به یک ذائقه مبتذل کردیم طبیعی است که نظام نیازمندی های آن عوض خواهد شد و آثاری که در فضای مکتوب و مجازی است زمانی می تواند این ذائقه را اغنا کند که متناسب با فضای تقلیل یافته شود.

وی عنوان کرد: این آسیب فقط مربوط به فضای مجازی نیست، به فضای نشر کتاب هم اگر نگاه کنیم بسیاری از رمان هایی که چاپ شده عامه پسند بوده و به داستان های عشق و عاشقی کف خیابانی، بی محتوا و بی اصالت پرداخته است.

نویسندگان اصیل به حاشیه می روند

این مقام مسئول تصریح کرد: متاسفانه این نویسندگان و آثار آن ها طرفداران زیادی هم دارد، وقتی که این موضوع رواج بیشتری دارد و می تواند عرصه های بیشتری را در اختیار بگیرد طبیعی است نویسندگان اصیل که در حوزه ادبیات دغدغه دارند به حاشیه می روند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی سیستان و بلوچستان گفت: همه این موارد به تغییر ذائقه بازمی گردد، اگر ذائقه فرد اصیل و متعالی باشد در انتخاب های او تاثیر می گذارد و به دنبال هر کتاب، فیلم و موسیقی نمی رود و هر بازیگر، شاعر و خواننده ای برای وی اهمیت ندارد.

زارعی عنوان کرد: طبیعی است فردی که روی اصالت و سنت ها فکر می کند و متفکرانه به امور نگاه می کند و تلاش دارد با این اندیشه تصمیم بگیرد انتخاب های دقیق تری هم خواهد داشت.

وی اظهار کرد: اگر ما ذهن ها را ببندیم و آن را تسلیم رسانه کنیم با این حرکت پر شتاب رسانه به سمت جلو همه به قهقرای ابتذال می رویم و این در فضای مجازی کاملا بارز است و به وفور دیده می شود که ذهن ها رسانه زده و مبتذل می شوند.

این مقام مسئول تصریح کرد: ابتذال نه به معنای فحشا، بلکه به این معنا که موارد پوچ، بی اهمیت و بی ارزش برای افراد معنا پیدا می کند وافرادی که تو خالی هستند برای برخی دیگر ارزش پیدا می کنند و الگو می شوند که این آسیب در فضای مجازی و مکتوب است که همه چیز به ذهن بر می گردد.

هر فرد سیاستگذار پیج خودش است و قانون تعیین می کند

مدیرکل کتابخانه های عمومی سیستان و بلوچستان افزود: آسیب فضای مجازی این است که هر فرد سیاستگذار پیج ها و صفحات خودش است، حداقل در مجامع رسمی پیج ها و فیلترهایی وجود دارد و ممکن است در جاهایی اشتباهاتی در تایید یا رد یک مسئله یا زاویه نگاه دیده شود ولی در فضای مجازی سیاستگذار یک پیج خود فرد است و نه دیگری و خودش قانون تعیین می کند که چه پستی را با چه شیوه و محتوایی منتشر کند.   

زارعی بیان کرد: این انتقاد دو طرفه است و بخشی از آن به سیاست گذاری ها بر می گردد، شاخص هایی را باید بررسی کرد که منجر به تایید یا رد کتاب در شورای وزارت ارشاد می شود.

وی ادامه داد: از آن طرف دستگاه هایی مانند نهاد کتابخانه ها ترویج کتاب های خوب را بر عهده دارد که با در نظر گرفتن ذائقه ها و گروه های مختلف آن ها را انتخاب و به انظار عمومی معرفی می کند و در اختیار آن ها قرار می دهد که عمدتا کتاب های خوبی هستند و نویسندگان خوبی هم دارد و این به مرور زمان تاثیر گذاری دارد.

جای خالی نظارت و سواد رسانه ای در بی قانونی فضای مجازی

این مقام مسئول گفت: طبیعی است که باید نظارت دقیق تری بر فضای مجازی وجود داشته باشد، زیرا هر زمان نظارت نباشد هرج و مرج و بی قانونی اتفاق می افتد و اینکه این نظارت به چه شیوه ای باشد قابل تامل است ولی بالاتر از آن آشنا کردن مردم با سواد رسانه ای است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی سیستان و بلوچستان اظهار کرد: اگر مخاطب ما و فرد سیاست گذار افرادی با مبانی قوی باشیم و سواد رسانه ای داشته باشیم هرمحتوایی هم در فضای مجازی وارد شود انتخاب های ما بر اساس معیارهای خودمان شکل می گیرد.

زارعی تصریح کرد: بنابراین داشتن مبانی و سواد رسانه ای خیلی مهم است و کنار آن سیاست گذاران هم باید نظارت داشته باشیند که نوع آن به گونه ای است که خود مسئولان باید آن را بررسی کنند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: سواد رسانه ای مقام مسئول فضای مجازی فضای مجازی قرار می دهد آسیب ها رمان ها پیج ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۳۱۲۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صداوسیما مکلف به رسیدگی به تخلفات رسانه‌های فراگیر شد

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، حامد معینی معاون تدوین مقررات و امور حقوقی ساترا درخصوص تنظیم دستورالعمل رسیدگی به شکایات و تخلفات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر گفت: صیانت از جریان تولید و انتشار محتوای ایرانی- اسلامی، حمایت از حقوق فعالان و تولیدکنندگان محتوای سالم، ایمن و مفید و همچنین پیشگیری از وقوع تخلفات و رفع بسترهای بروز تخلفات و تضمین اجرای صحیح مقررات و دستورالعمل‌های ساترا یکی از اهداف و مأموریت‌های مهم معاونت تدوین مقررات و امور حقوقی است.

وی ادامه داد: با توجه به تثبیت اجرای مأموریت تنظیم مقررات، صدور مجوز و نظارت سازمان صداوسیما در حوزه صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی مطابق با دستور صریح مقام معظم رهبری (مدظله العالی) ۲۲/۰۶/۱۳۹۴، قوانین بالادستی و همچنین تصویب ماده واحده شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۴۰۲، پیش بینی ضمانت اجرایی برای برخورد با سکوهایی که مقررات و دستورالعمل هایی که در حوزه تنظیم‌گری ساترا تدوین شده را نقض می‌نمایند، به عنوان یکی از دغدغه‌های جدی معاونت تدوین مقررات و امور حقوقی ساترا بوده که از طرق مختلف هم پیگیری شده است.

معینی خاطرنشان کرد: با توجه به این مسئله، مطالعات زیادی در این زمینه انجام و همزمان، مقررات و اسناد به همراه گردش کار رسیدگی نهادهای تنظیم‌گر کشورهای دیگر مورد بررسی و تحلیل واقع شد. حاصل کار تنظیم یک دستورالعمل برای رسیدگی به شکایات و تخلفات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی بود در دستور کار قرار گرفت.

معاون تدوین مقررات و امور حقوقی ساترا تصریح کرد: این دستورالعمل با استناد به قانون اداره و اساسنامه سازمان صدا و سیما و مطابق تکالیف سازمان در تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی و نظارت بر آن، پس از تدوین به نظرخواهی تخصصی از جامعه نخبگانی و فعالان و نمایندگان رسانه‌های دارای مجوز صوت و تصویر فراگیر گذاشته شد و موارد و ملاحظات افراد نامبرده و سایر بخش‌های مرتبط نیز در چندین جلسه کارشناسی دریافت و مورد اعمال قرار گرفت.

وی افزود: درنهایت دستورالعمل برای تشخیص عدم مغایرت با سایر قوانین و مقررات بالادستی به کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی کشور در مرکز ملی فضای مجازی ارسال و مورد تأیید قرار گرفت؛ در ادامه با تصویب رئیس سازمان صداوسیما و تمهید فرایندهای اجرایی برای اجرا ابلاغ شد.

معینی عنوان کرد: فرایند نظارت ساترا برای جلوگیری از وقوع تخلف همزمان با اجرای این دستورالعمل اعمال می‌شود؛ به این ترتیب که کشف و اعلام تخلف از هر روش اعم از گزارش واحدهای تخصصی و ناظران ساترا، گزارش‌های مردمی و نظارت‌های مبتنی بر سیستم‌های ماشینی هوشمند، بررسی و در صورت احراز آن و عدم رفع آن، موضوع حسب مورد به کمیته‌های مندرج در این دستورالعمل و سایر مراجع ذیربط مانند کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، دادسرای عمومی و انقلاب و .... اعلام و پیگیری می‌شود.

معاون تدوین مقررات و امور حقوقی ساترا با تاکید گفت: براساس ساختار این دستورالعمل، دبیرخانه در ذیل معاونت تدوین مقررات و امور حقوقی و همچنین کمیته‌های بدوی و تجدیدنظر برای رسیدگی به تخلفات و شکایات تشکیل شده است و در این دستورالعمل آمده که پس از دریافت گزارش‌ها و شکایات، با تکمیل کاربرگ مربوطه، موضوع را به رئیس کمیته بدوی اعلام خواهد شد و در صورتی که رئیس کمیته انجام تحقیقات بیشتر و یا جمع آوری دلایل و مستندات و ارزیابی فنی و تخصصی را ضروری تشخیص دهد می‌تواند موضوع را برای انجام موارد مذکور به کارشناس تحقیق ارجاع دهد. کارشناس تحقیق نیز تحقیقات مقدماتی و تکمیلی را انجام داده و گزارش خود را به رئیس کمیته اعلام می‌کند و حسب تشخیص با دریافت دفاعیات مکتوب رسانه موضوع در دستور کار کمیته برای رسیدگی قرار می‌گیرد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: تخلفات حوزه صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی از جمله نقض ضوابط و مقررات و عدم رعایت فهرست مصادیق محتوای مجرمانه ابلاغی دادستانی کل کشور و برخی از مصادیق عمومی آن از جمله پخش زنده بدون مجوز، تولید و انتشار محتوا بدون مجوز، تولید و انتشار محتوا مغایر با ضوابط و مقررات ساترا، نقض حقوق کاربران، ارائه اطلاعات گمراه کننده و نادرست به کاربران، تبلیغات مغایر با مقررات و ضوابط ساترا، عدم رعایت الزامات نظیر ایجاد دسترسی،

تفکیک و جداسازی محتوا برای اطفال و نوجوانان، خدمات کنترل والدینی، رده‌بندی سنی محتوا و خدمت، ارائه خدمات انتشار محتوا در رسانه‌های کاربرمحور بدون رعایت الزامات نظیر سازکار پایش انسانی و سامانه‌ هوشمند ماشینی پالایش و کشف تخلفات، در این دستورالعمل پیش‌بینی شده است.

معینی در پایان گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته در برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران که مراحل نهایی تصویب و ابلاغ را طی می‌کند، سازمان صداوسیما مکلف شده است به تخلفات اشخاص و موضوعات مالی در حوزه صوت و تصویر فراگیر رسیدگی کند که این حکم به‌عنوان مقوم و تکمیل‌کننده دستورالعمل رسیدگی به شکایات و تخلفات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی خواهد بود.

انتهای پیام/

کیانوش رضایی کد خبر: 1229651 برچسب‌ها سازمان صدا وسیما

دیگر خبرها

  • صداوسیما مکلف به رسیدگی به تخلفات رسانه‌های فراگیر شد
  • بازار مکاره سلامت در شبکه‌های اجتماعی/ عدم بازدارندگی قوانین
  • ابلاغ دستورالعمل رسیدگی به تخلفات رسانه‌های فراگیر
  • (ویدئو) فیلم جدید کشف آدم کوتوله در ایران فضای مجازی را منفجر کرد
  • فرید مرجایی، تحلیل گر مسائل آمریکا و مقیم این کشور: جنبش دانشجویی سپهر غالب بر فضای سیاسی آمریکا را به چالش کشید/ شبکه های اجتماعی امپراطوری رسانه ای را زیر سوال بردند/ تظاهرات دانشجویی خط قرمز انتقاد از اسرائیل را شکسته است
  • تمدید فرصت ارسال آثار به جشنواره «آسمون»
  • پدر، مادر، ما متهمیم ...
  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران
  • فرصت ارسال آثار به جشنواره «آسمون» تمدید شد
  • تاکید پلیس بر‎اخلاق‎ ‎مداری‎کاربران‎ ‎مجازی‎ در‎انتخابات‎