Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ و اندیشه: گفتن از تاریخ آن هم برای نوجوانان و نسلی که شاید حوصله کم‌تری برای شنیدن از گذشته‌ها داشته باشند، کار ساده‌ای نیست. همین‌مساله باعث شده برخی از نویسندگان دست به کار شوند و با قصه‌هایی از روزهای دور و نزدیکی که به این آب‌وخاک گذشته، بگویند. «آواز تیتروها» یکی از همین‌آثار است که به‌تازگی به قلم ایرج صغیری توسط نشر مهرک (سوره مهر کودک و نوجوان) منتشر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صغیری در این کتاب در قالب گفتن از رفاقت دو نوجوان سراغ تاریخ جنگ جهانی اول و روزهایی رفته که انگلیسی‌ها برای بندر بوشهر دندان تیز کرده و می‌خواستند آن را تصرف کنند. روزهایی که رئیسعلی دلواری و همراهانش با تلاش‌های‌شان مانع از این اتفاق شدند.

این‌نویسنده درباره اینکه چه شد سراغ رئیس علی دلواری رفت، گفت: خیلی‌ها از اهالی بوشهر گرفته تا مسوولان مختلف به من گفته بودند که کتابی درباره آن روزهای بوشهر و رشادت‌های رئیسعلی دلواری و حماسه‌سازی جنوبی‌ها بنویسم. اثری که مخصوص کودکان و نوجوانان باشد تا آنها هم در جریان آنچه روزی به این خاک و مردم گذشته قرار بگیرند. اینها باعث شد که من هم به دنبال این‌داستان بروم.

وی در ادامه درباره بازه زمانی داستان و شروع قصه خود گفت: داستان از قبل جنگ جهانی اول در بوشهر آغاز می‌شود. سال‌هایی که انگلیسی‌ها در بوشهر تاخت و تاز می‌کردند و این شهر را به شکلی تصرف کرده بودند. این روند ادامه داشت تا با دلاوری‌های رئیس‌علی و دو سردار دیگر در برابر این هجوم ایستادند و مبارزه کردند تا اینکه رئیسعلی دلواری هم به شهادت رسید اما در نهایت انگلیسی‌ها را با شکست عظیمی که خوردند از آن منطقه بیرون کردند.

این‌داستان‌نویس در ادامه گفت: در این‌کتاب تلاش کرده‌ام علاوه بر خواندن داستانی که دو نوجوان شروع‌کننده آن هستند، تلاش‌ها و جانفشانی‌هایی را هم که مردان جنگ در آن روزها داشتند، منعکس کنم. از آن‌جایی که لازم بود برای رده سنی این‌کتاب یعنی نوجوانان فضایی تدارک دیده شود تا بتوانند با لحظه‌لحظه روایت همراه شوند، در کنار تلاش برای حفظ جذابیت داستانی سعی کردم با بهره‌گیری از حوادث عینی آن سال‌ها، اغلب مواردی که در آن مقطع رخ داده را منعکس کنم. در واقع همه حوادث و داستانک‌هایی که در این کتاب روایت شدند، به شکلی در واقعیت هم رخ داده‌اند اما اینجا مثل ساختار هر داستانی با شاخ و برگ و فضای داستانی بیشتری تعریف شده‌اند. آن دو نوجوان قصه هم در واقعیت بودند اما دور از جنگ زندگی کردند و تا این اندازه درگیر وقایع نبودند. در نهایت هم از ترکیب این شخصیت‌ها با وقایع مختلف به فضایی که می‌بینید، رسیدم.

صغیری گفت: یکی از نکات قابل توجه «آواز تیتروها» وجود اصطلاحات بومی و لهجه‌ای است که خیلی وقت‌ها در متن به چشم می‌خورد. سبک کاری من اغلب به همین شکل است که اصطلاحات و فضای بومی را در کارهایم لحاظ می‌کنم. در واقع توانایی من در حوزه کارهای بومی و پرداختن به آداب و رسوم و خرده فرهنگ‌های ایران است از همین رو «آواز تیتروها» را نیز بر همین اساس نوشتم و در انتهای هر صفحه توضیح اصطلاحاتی که شاید هر کسی متوجه آن نشود را آورده‌ام. در سوی دیگر تیترو که نام یک پرنده است و بوشهری‌ها به این نام صدایش می‌کنند؛ در این‌کتاب از عنوان گرفته تا متن، اسمش مدام شنیده می‌شود. این پرنده همیشه در دسته‌های کوچک حدودا شش‌تایی در شب پرواز می‌کند. این‌پرنده‌ها هنگام خواب به‌صورتی که پایشان روبه آسمان است، استراحت می‌کنند. افسانه‌ای در این باره وجود دارد که می‌گوید آنها با این شکل خوابیدن با پاهایشان مانع سقوط آسمان و مردن آدم‌ها می‌شوند. اینجا هم شخصیت‌های داستان در حال تلاش‌اند تا شهر سقوط نکند و این قرابت باعث شد تا چنین عنوانی را برای کتاب انتخاب کنم.

وی در پایان درباره مسیر نوشتن این‌داستان و منابع خود گفت: در این مسیر من از هر آنچه که درباره این مقطع از تاریخ وجود داشت استفاده کردم، از منابع فارسی گرفته تا انگلیسی و.... . با این حال اولین راهنمای من پدرم بود که در آن جریان حضور داشت. بعد هم با گروهی از سربازان و تفنگچیان آن جنگ صحبت کردم و به صورت عینی از ماجرا شنیدم. از سوی دیگر حدود ۳۰ سال است که من در مناطق مختلف بوشهر که شاید کسی حتی اسمش را هم نشنیده باشد، مشغول ثبت و ضبط حوادثی هستم که رخ داده و همه اینها باعث شد تا برای نگارش این کتاب دست با دست پر و اطلاعات جامع پیش بروم.

کد خبر 5328957 صادق وفایی

منبع: مهر

کلیدواژه: انتشارات سوره مهر رئیسعلی دلواری ادبیات کودک و نوجوان استعمار انگلستان بوشهر رمان نوجوان انتشارات سروش معرفی نشریات رونمایی کتاب رایزنی فرهنگی ترجمه تازه های نشر معرفی کتاب ادبیات داستانی انتشارات سوره مهر ادبیات ایران محمدرضا حکیمی یاسر احمدوند ادبیات جهان حافظ شیرازی باعث شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۰۷۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور

حمید رضا ادراکی دربارۀ وضعیت تشخیص بیماری‌های نادر در کشور گفت: وقتی یک پزشک با یک بیماری جدید برخورد می‌کند، امکان دارد که نتواند آن بیماری را تشخیص دهد و در واقع مهارت کافی برای تشخیص را نداشته باشد. گذشته از آموزش های تئوریک برای پزشک، دیدن و ویزیت بیمار برای تشخیص خیلی مهم است. ندیدن بیماران، معضلی برای پزشکان در معالجه بیماری‌های نادر است که موجب کنترل نداشتن بر درمان آن ها می‌شود. این معضل سبب می‌شود که دوره درمان طولانی شود و یا حتی عوارضی برای بیمار بوجود آورد.

وی از تازه ترین راهکارها برای ارتقای علم پزشکان کشور در حوزه بیماری‌های نادر گفت: بنیاد بیماری‌های نادر کتاب‌هایی به نام اطلس بیماری‌های نادر ایران تالیف کرده است. این کتاب‌ها در چهار حوزه منتشر شده که آخرین ویرایش آن در حوزه مغز و اعصاب منشر شده است. این کتاب‌ها مجموعه‌ای از اطلاعات در مورد بیماری‌های نادری است که در کشور خودمان وجود دارد و برگرفته از علم پزشکیِ پزشکان ایران است.

عضو هیت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: این کتاب به صورت رایگان در اختیار دانشگاه‌های علوم پزشکی و بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه قرار گرفته است. همچنین این کتاب‌ها که در مورد تشخیص بیماری‌های نادر می باشد به صورت رایگان در اختیار مراکز بهداشت نقاط مختلف کشور نیز قرار دارد.

مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران بیان کرد: در این کتاب‌ها همه بیماری‌ها و علایم مربوطه طبقه‌بندی شده، تست‌ها برای تشخیص بیماری، انواع معاینات کلینیکی و داروهای لازم ذکر شده است.

ادراکی دربارۀ اقدام پزشکان در رویارویی با بیماری های جدید گفت: پس از تشخیص بیماری با کمک این کتاب‌ها، پزشک باید بیمار را به بنیاد معرفی کنند تا نخست آمار فرد وارد لیست بیماران نادر شود. در مرحله بعد متخصصان به تشخیص قطعی آن بیماری می‌پردازند که با رسیدگی‌های هر چه بیشتر سازمان، بتوان درمان درست را پیش گرفت.

وی خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو و بیمه سلامت در همه مراحل درمان، بیماری فرد را پیگیری می‌کنند. این پشتیبانی کاملا از طرف وزارت بهداشت است که پس از ثبت نام در سایت، با بیمار تماس گرفته می‌شود و درمان و پیگیری بیماری با مراجعه بیمار شروع می‌شود.

ادراکی از راهکار دوم برای تشخیص بیماری‌های نادر گفت: راهکار بعدی تشکیل کنگره‌های پزشکی و بازآموزی در حوزه بیماری‌های نادر است. ما در حال حاضر چند کنگره برگزار  کردیم که این کنگره‌ها برای پزشکان کشور کاملا رایگان است.

وی همچنین به راهکار سوم برای تشخیص بیماری‌های نادر پرداخت و گفت: ما در حوزه بین‌الملل آخرین اطلاعات و اخبار در مورد بیماری‌های نادر را رصد می‌کنیم تا بتوانیم دانش خود را در مورد رسیدگی به این بیماری‌ها ارتقا دهیم. من فکر می‌کنم با وجود این فعالیت‌ها، بتوان مقداری از مسئله تشخیص نادرست بیماری‌ها جلوگیری کنیم.

متخصص رادیولوژی و فلوشیپ نورو رادیولوژی درباره وضعیت دسترسی بیماران نادر به دارو گفت:  در صورت کمبود و نیاز به داروهای خاص، نخست اسامی داروها را در سامانه بیماران نادر ایران ثبت می‌کنیم و سپس این اسامی به وزارت بهداشت، سامانه دارو و غذا و بیمه سلامت برای تکمیل داروها فرستاده می‌شود.

مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران در مورد هزینه درمان و داروی بیماران نادر گفت: این بیمارها به سازمان‌های دارو و غذا معرفی می‌شوند و سازمان طبق قانون و طبق سند ملی بیماری‌های نادر موظف است داروی این افراد را از خارج از کشور به طور رایگان تهیه کنند و در اختیار بیماران قرار دهند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مورد تامین هزینه برای داروی بیماران بیماری‌های نادر گفت: بانک مرکزی باید هزینه مورد نیاز را در اختیار سازمان دارویی قرار دهد تا آن ها با تامین بودجه ارزی بتوانند داروهای مورد نیاز بیماران نادر را در اختیارشان قرار دهند.

ادراکی با بیان اینکه  ۸۵ درصد علل بیماری‌های نادر، ژنتیکی است، تاکید کرد: داروها باید به موقع، با دوز مورد نظر و کاملاً دقیق به بیماران داده شود، چراکه اختلال در هر یک از این موارد موجب تشدید و بدتر شدن بیماری می‌شود.

ادراکی همچنین دربارۀ بیمه بیماران نادر بیان کرد: طبق سند ملی بیماری‌های نادر، بیمه سلامت، مجری پایه و تکمیلی بیماران نادر است؛ در این صورت هزینه تامین درمان بیماری‌های نادر برای بیماران صفر است و بیمه سلامت تمام هزینه‌های درمان این بیماران را تامین می‌کند.

مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر افزود: ما باید تا جایی که در توان داریم، فرد بیمار را تحت حمایت و پوشش خود قرار دهیم تا روند بیماری خود را به خوبی پشت سر بگذارد و به سلامتی دست پیدا کند.

متخصص رادیولوژی و فلوشیپ نورو رادیولوژی دربارۀ درصد اثر بخشی و درمان موفق بیماری‌های نادر گفت: بعضی بیماری‌ها را توانستیم به صورت جدی و اثربخش جلوگیری کنیم که برای مثال می‌توان به بیماری کوتاه قامتی اشاره کرد.

ادراکی در برابر این پرسش که کدام بیماری‌های نادر شرایط بدتری را دارند، گفت: ما آمار دقیقی از این موضوع نداریم، زیرا خود بیماران اطلاعات کافی در این موارد در اختیار ما نمی‌گذارند. اما می‌توان گفت قطعاً بیماری‌هایی که درمان سخت‌تری دارند یا از نظر هزینه گران‌تر هستند یا دسترسی کمتری به داروها دارند، شرایط سخت‌تری را تجربه می‌کنند و نکته مهم در این باره، مدیریت بهتر بیماری و اوضاع بیمار است. هر بیماری که پیگیری نشود باعث می‌شود، بیمار در شرایط بحرانی قرار بگیرد، اما خدا را شکر که این مسائل در حال حاضر در حال پیگیری و رسیدگی بیشتر است.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • طنین «آواز آن پرنده آتشین» در نمایشگاه کتاب
  • داستانی عرفانی با چاشنی فانتزی
  • باید و نبایدهای کتاب دینی برای بچه‌های امروز
  • محمدعلی علومی درگذشت + سوابق
  • محمدعلی علومی، نویسنده و پژوهشگر درگذشت
  • مراسم سالروز شهادت رئیسعلی دلواری در سطح بین‌المللی برگزار شود
  • کسب رتبه برتر در جشنواره ملی شعر دوست من کتاب
  • کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد
  • چاپ کتاب تصویری «همه‌ش مال جوجه باشه!» برای کودکان
  • مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور