Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@18:14:51 GMT

«پیچک انحراف»؛ سقوط از دامنه بالاترین معانی

تاریخ انتشار: ۳ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۳۷۵۳۷

«پیچک انحراف»؛ سقوط از دامنه بالاترین معانی

ایسنا/قم کتاب پیچک انحراف‌ نوشته‌ی جواد اسحاقیان در ۳۲۸ صفحه و در هشت بخش به همت موسسه بنیاد فرهنگی مهدی موعود منتشر شده است.

کتاب پیچک انحراف (زمینه‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی گرایش برخی از مردم به مدعیان مهدویت و نیابت در دو قرن اخیر)، برخی آسیب‌ها و انحرافات دهه‌های اخیر در زمینه مهدویت را به صورت جزئی و مصداقی معرفی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کتاب با مقدمه مؤلف در انتقاد از مدعیان نیابت از ائمه (ع) آغاز شده و مطالب در هشت بخش و هر بخش در چندین فصل ارائه شده است.

در بخش اول کتاب انگیزه انتخاب موضوع، ضرورت بحث درباره آن و پیشینه موضوع، تاریخچه کوتاه مدعیان مهدویت و نیابت در دو قرن اخیر در کشورهای ایران، هند، پاکستان و سودان را به طور مختصر بررسی کرده و در بخش‌های دیگر، به تفصیل آن‌ها پرداخته است.

بخش دوم کتاب گرایش مردم به مدعیان شیخیه کرمانیه و خصوصیات مدعیان آن‌ها، و بعضی از عقاید شیخیه کرمانیه در فروع دین، زمینه‌های گرایش مردم به این فرقه را از جمله زمینه‌های فکری جامعه دیندار ایرانی، زمینه‌های قومی، نژادی، سیاسی و اجتماعی، متون دینی ضعیف یا تحلیل نشده، سوء استفاده از متون ضعیف یا جعلی و نقش بیگانگان و استعمار را بررسی می‌کند.

نویسنده در بخش سوم کتاب پس از ذکر بیوگرافی کامل محمدعلی باب و برخی ادعاهای مربوط به حسینعلی بهاء مؤسس بهاییت عوامل و زمینه‌های گرایش مردم به مدعیان بابیه و بهاییه را سوء استفاده از متون روایی و تاریخی و انجام جعل و تحریف در آن‌ها،  جهل مردم و عوام فریبی مدعیان با استفاده از شخصیتی فریبنده، مرحله‌ای بودن ادعاها، غفلت و عدم توجه به تناقضات، عوام فریبی با تخریب رقبا، دین فروشی برای جاذبه‌های نفسانی، نقش استبداد و حکومت‌های داخلی با استفاده از نابرابری‌های اجتماعی، اختناق، فشار و نجات باوری مردم و همچنین مطرح کردن مدعیان توسط خود حکومت، نقش استعمار در تقویت فرق بابیه و بهاییه برای جلب مردم معرفی می کند.

در بخش چهارم کتاب بعد از ذکر مختصر زندگی نامه غلام احمد مؤسس فرقه قادیانیه زمینه‌های گرایش به این فرقه را بررسی می کند.

در بخش پنجم کتاب به طور مفصل زمینه های گرایش به فرقه قادیانی را ادعای ارتباط با غیب و دارا بودن تاییدات الهی و قدرت پیش گویی غیبی، شخصیت فریبنده غلام احمد، تلفیق مطالب و مسلم جلوه دادن ادعاها، سوء استفاده از متون دینی یا منابع تاریخی و نیز نقش استعمار و فرهنگ غربی در جریان قادیانی را بررسی کرده است.

همچنین در این بخش مهدی سودانی و حرکت او در تشکیل فرقه سودانی در مورد بررسی قرار گرفته و عامل گرایش به این جریان سه بخش عوام فریبی، زمینه‌های اجتماعی و عوامل سیاسی ذکر شده است.

بخش ششم کتاب در دو فصل مدعیان سازمان یافته، افرادی که توانستند با جذب پیروان فراوان، انسجام و تشکیلات بالا و نیز جذب امکانات مادی و معنوی به صورت فرقه‌ای و گروهی به قسمتی از اهداف خود برسند و دارای انشعاب و شاخه‌هایی در قسمت‌های مختلف کشور بشوند و مدعیان غیر سازمان یافته، ادعاهای برخی از مدعیان دهه‌های قبل و پس از انقلاب را مورد بررسی و تحقیق قرار داده است.

بخش هفتم و هشتم کتاب به پژوهش میدانی، جمع بندی و تحلیل نهایی اختصاص دارد که به علت محدودیت زمانی و دسترسی به مدعیان یا پیروان آن‌ها، مؤلف به نوع پرسش نامه‌ای که از تنوع قومیت‌ها و فرهنگ‌های ایرانی برخوردار است اکتفا نموده.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: منطقه قم نوروز 1401 معرفی کتاب زمینه های گرایش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۳۷۵۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«توسعه خواندی است» در راه نمایشگاه کتاب

به گزارش خرگزاری علم و فناوری آنا، میرحسن خواجوی مدیرکل دفتر ریاست و روابط عمومی مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری با اعلام خبر حضور این مرکز پژوهشی در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، گفت: در آستانه ابلاغ برنامه هفتم توسعه و همچنین با توجه به روح قالب تولیدات پژوهشی و علمی این مجموعه علمی، غرفه مرکز با شعار «توسعه خواندی است» در نمایشگاه کتاب تهران حاضر شده است.

وی ادامه داد: نشر این مرکز امسال با کتاب‌های متنوع و جذابی با موضوعات متنوع و کاربردی، میزبان علاقه‌مندان به حوزه توسعه و پیشرفت ایران اسلامی است.

خواجوی افزود: برگزاری نشست‌های متنوع و جلسات نقد و بررسی کتاب‌های نشر مرکز از دیگر فعالیت‌های جانبی غرفه مرکز در نمایشگاه کتاب تهران خواهد بود. که از میان می توان به برگزاری برنامه‌های همچون نشست علمی تخصصی با عنوان «کتاب و امید اجتماعی»، رونمایی و نقد و بررسی ترجمه کتاب راهنمای شفافیت مالی، رونمایی و نقد و بررسی تالیف کتاب راه ناهموار توسعه، رونمایی و نقد و بررسی ترجمه کتاب تاریخ توسعه و... اشاره کرد.

وی در خاتمه ضمن اشاره به دستاوردها و پروژه‌های متنوع پژوهشی مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری خاطرنشان کرد: علاقه‌مندان می‌توانند با حضور در غرفه مرکز در سالن اصلی، بخش ناشران عمومی با داستان و تاریخچه توسعه ایران از نزدیک آشنا شوند و همچنین پژوهشگران و اعضای محترم هیئت علمی دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور نیز می‌توانند به عنوان پژوهشگران مدعو در طرح‌های پژوهشی مرکز مشارکت نمایند.

سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از تاریخ ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در مصلی تهران دایر است و علاقه‌مندان می‌توانند در ایام برپایی نمایشگاه کتاب تهران همه روزه از ساعت ۹ الی ۲۰ از بازدید کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نجات مردم میان‌سال خرم‌آبادی از عمق چاه ۲۵ متری
  • ببینید | لحظه دلخراش سقوط تعدادی از مردم غزه از روی ساختمان بماران شده / حاوی تصاویر آزاردهنده
  • «توسعه خواندنی است» در راه نمایشگاه کتاب
  • «توسعه خواندی است» در راه نمایشگاه کتاب
  • پرونده مرگ بلاگر زن معروف در سوپر ساختمان شهر مشهد | صورت او ترکید!
  • جنایت‌های منافقین فراتر از مرزهای زمانی و جغرافیایی
  • بررسی سیمای مدعیان صعود و کاندیداهای سقوط لیگ دسته اول
  • افزایش ۶ رشته محل مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد زاهدان
  • رئیسی: عملیات «وعده صادق» ما را در باشگاه قدرت های منطقه ای در بالاترین رده ها قرار داد
  • افزایش گرایش مردم به لیست‌ها در دور دوم انتخابات مجلس