Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، رمان «پریشانی‌های تُرلِس جوان» نوشته روبرت موزیل به‌تازگی با ترجمه محمود حدادی توسط نشر نو منتشر و راهی بازار نشر شده است. نسخه اصلی این‌کتاب سال ۱۹۷۸ در هامبورگ منتشر شده است. ترجمه پیش‌رو هم پیش‌تر سال به‌قلم حدادی انجام و سال ۱۳۸۱ توسط انتشارات بازتاب‌نگار منتشر شده و حالا در مجموعه «کتابخانه ادبیات داستانی معاصر» نشر نو قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این‌کتاب، اولین‌رمان روبرت موزیل نویسنده سرشناس اتریشی است که سال ۱۸۸۰ متولد و سال ۱۹۴۲ درگذشت. داستان این‌رمان تا حدودی دربردارنده تجربه‌های نوجوانی موزیل است و ماجرای شکنجه و آزار مهندسی‌شده یک‌پسر دبیرستانی را توسط همکلاسی‌هایش در بر می‌گیرد. چیزی که نویسنده در این‌کتاب نشان می‌دهد، این است که پشت ظاهر انسان‌های متمدن و شهرنشین، چه موجود هولناک و چه غرایز بدوی‌ای وجود دارد.

«پریشانی‌های تُرلِس جوان» برای اولین‌بار سال ۱۹۰۶ منتشر شد و شخصیت‌هایش رویکردی خشن و عقل‌ستیز دارند. برخی از آن‌ها آینه‌دار انحطاط اشرافیت جامعه مرفه اروپایی هستند که نتیجه رفتارشان، از دور خارج‌شدن خوبی و استیلای بدی و نبود منطق است.

قلم روانکاوانه روبرت موزیل باعث شد او را کالبدشکاف زندگان بنامند. همچنین با نویسندگانی چون مارسل پروست و جیمز جویس مقایسه شود. البته قلم او لطافت‌های شاعرانه نیز دارد و می‌گویند می‌توان او را غزلسرای تنهایی خردمندان هم نامید. او در ابتدا برای نوشتن این‌داستان، مردد بود و موضوع قصه‌اش را با دو تن از دوستانش که نویسنده بودند، مطرح کرد. اما آن‌ها این‌قصه را ننوشتند. به این‌ترتیب خودش در سال ۱۹۰۳ شروع به نوشتن کرد و سال ۱۹۰۶ آن را منتشر کرد.

در قسمتی از این‌کتاب می‌خوانیم:

باسینی لبخند زد، لبخندی شیرین و خواستنی، اما به خشکیدگی خنده شمایل‌ها، و در این‌حال در قاب نور قرار گرفت.

ترلس بر الوار زیر پای خود چنگ زد و در عضلات پلک‌های خود لرزی یافت.

حال باین‌برگ به لحنی یک‌نواخت و کلماتی خشک ننگ‌های باسینی را برشمرد. سپس پرسید: «هیچ خجالت نمی‌کشی؟»

و از پی آن، نگاه باسینی به رایتینگ، گویای آن که: «حالا وقتش است که هوای من را داشته باشی.» درست در همین لحظه رایتینگ مشت خود را محکم وسط صورت او خواباند. باسینی از تاب این ضربه از پشت روی یک الوار غلتید و زمین افتاد. باین‌برگ و رایتینگ بر سرش جَستند.

فانوس معلق شد و نور آن گنگ و بی‌هدف، کاهل‌وار پیش پای ترلس فرو پاشید. ترلس از صداها پی برد که رخت باسینی را از تنش کندند و با چیزی نرم و نازک به زیر تازیانه‌اش گرفتند. پیدا بود این کارها را همه از پیش طرح‌ریزی کرده بودند.

مویه و شکوه فروخورده باسینی را می‌شنید که یک‌ریز و به تمنا رحم طلب می‌کرد. دست آخر تنها ناله‌ای شبیه زوزه‌ای خفه به گوشش می‌رسید، و لابه‌لای آن دشنام‌هایی غیض‌آلود، و نفیر نفس‌های هیجان‌زده باین‌برگ. از جای خود نجنبید. در ابتدای کار میلی حیوانی در رگ و پی‌اش دویده بود که بجهد و مشت‌های خود را به کار بگیرد. ولی ترس آنکه دیر می‌رسد و وجودش زائد خواهد بود، بر جا منکوبش کرد. مثل زیر فشار دستی سنگین، همه اندام‌هایش فلج شد.

در ظاهر بسیار خون‌سرد به زمین پیش روی خود چشم دوخت. هیچ به قصد تشخیصی بهتر گوش تیز نکرد. نیز دریافت که قلبش هم تپشی تندتر از معمول ندارد. با نگاه لخته نور پیش پایش را دنبال کرد که ذرات غبار، و یک شبکه حقیر و زشت تار عنکبوت در شعاع آن می‌درخشیدند. و جز این، پرتو شعله در عمق خاک‌گرفته حفره‌ها و شکاف‌های آن‌همه الوار، خفه می‌شد.

این‌کتاب با ۲۰۳ صفحه، شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه و قیمت ۸۰ هزار تومان منتشر شده است.

کد خبر 5563993 صادق وفایی

منبع: مهر

کلیدواژه: نشر نو ترجمه ادبیات آلمانی محمود حدادی اتریش معرفی کتاب کتاب و کتابخوانی محرم 1401 ادبیات کودک و نوجوان بنیاد ملی بازی های رایانه ای ترجمه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان انتشارات کتاب نیستان موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران روز خبرنگار هوشنگ ابتهاج ادبیات عاشورایی انتشارات سوره مهر تازه های نشر منتشر شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۱۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب میریام؛ خاطرات سیده رباب صدر منتشر شد

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب میریام؛ خاطرات خانم سیده رباب صدر منتشر شد.

میریام روایت خود گفته رباب صدر از ۶۰ سال تلاش مستمر و بین‌المللی برای ارتقای سطح زندگی دختران و زنان و مردمان لبنان است. او خود و زندگی‌اش را وقف مسیری کرد که سنگ بنای آن را برادرش سید موسی صدر، گذاشت.

سیده رباب صدر فرزند آیت الله سید صدرالدین صدر از علمای برجسته و از مراجع تقلید ثلاث و خواهر امام موسی صدر رهبر شیعیان لبنان در سال ۱۳۲۳ در قم متولد شد. خاندان صدر از خاندان‌های علمی معروف ایران، عراق و لبنان در دو قرن اخیر می‌باشند. پدربزرگ مادری وی عالم مبارز، آیت الله حاج آقا حسین طباطبایی قمی بود که به دلیل اعتراض به سیاستهای ضد اسلامی رضاشاه به عتبات عالیات تبعید شد. در سال ۱۹۶۲ بنا به اصرار برادرش امام سید موسی صدر به لبنان رفت و مدتی بعد با سید حسین شرف‌الدین نوه آیت‌الله سید عبدالحسین شرف‌الدین رهبر فقید شیعیان لبنان ازدواج کرد و در همان جا اقامت گزید.

حضور در بیت آیت الله صدر و پس از آن در کنار برادرش امام موسی صدر و درک فیض از محضر آن بزرگوار برای وی علاوه بر فراگیری نکات بسیار اخلاقی، آشنایی با روش‌های مدیریتی و شیوه تعامل با مردم را نیز به همراه داشت. جامعه لبنان در آن سال‌ها اوضاع مخصوصی را تجربه می‌کرد، این اوضاع موجب شد که با دردهای مردم و به خصوص با تبعیض‌هایی که علیه شیعیان اجرا می‌شد آشنا شده مصائب آن را لمس کند. مجموعه این مسائل ایشان را به پذیرش مسولیت‌هایی در تشکیلات و مؤسسات امام موسی صدر متقاعد نمود.

سیده رباب صدر فعالیت‌های اجتماعی خود را بنا به دستور امام موسی صدر برای مشارکت در ایجاد شاخه زنان مؤسسات آغاز کرد و بعد از آن مدیریت «بیت الفتاة» را نیز به عهده گرفت. بیت الفتاة مدرسه‌ای بود برای آماده ساختن زنان به منظور وارد شدن آنان به عرصه‌های اجتماعی. در لبنان، شیعه مظلوم بود. آن قدر مظلوم که یتیم‌های شأن پناه نداشتند. مهدکودک راه انداختند و مدرسه‌ی پرستاری و سرپرستی از دختران یتیم و دختران دارای وضعیت ویژه‌ی اجتماعی را برعهده گرفتند.

پس از ربودن امام موسی صدر در ۳۱ اوت ۱۹۷۸ مطابق با ۹ شهریور ۱۳۵۷ توسط رژِیم معمر قذافی مسؤلیت اداره مؤسسات امام صدر عملاً بر دوش ایشان قرار گرفت و در پی تحقق اهداف امام صدر به ارائه خدمات اجتماعی و احداث مراکزی در جنوب لبنان و بیروت همت گماشت. چنانکه دارالایتام حضرت زهرا (س) و مدرسه پرستاری را نیز تأسیس کرد. این مراکز تازه تأسیس در زمینه‌های آموزشی، اجتماعی، بهداشتی فعالیت می‌کنند و زیر نظر مؤسسات امام موسی صدر اداره می‌شوند. مؤسسات امام موسی صدر جمعیتی غیر دولتی است که برای تحقق عدالت و جامعه‌ای خالی از جهل و فقر و بیماری می‌کوشد. سیده رباب صدر همچنین ریاست هیئت مدیره «مرکز مطالعاتی و پژوهشی امام موسی صدر» (مرکز الامام الصدر للأبحاث و الدراسات) را به عهده دارد. این مرکز مسؤول جمع‌آوری کلیه اسناد، سخنرانی‌ها، مقالات، عکس و… درباره امام صدر و دیگر علما و فقها می‌باشد وی می‌کوشد این اسناد را در اختیار پژوهشگران قرار دهد. این مؤسسه با فعالیت‌های فکری و ابداعی تلاش دارد بر اهمیت کارهای فرهنگی در توسعه روابط انسانی و ملت‌ها تأکید کند. علاوه بر آن این مرکز کنفرانسی سالانه با عنوان «کلمه سواء» با عناوین کنفرانس‌های مختلف از جمله هویت فرهنگی (نوامبر ۱۹۹۹)، جامعه مقاوم (نوامبر ۲۰۰۳)، ابعاد انسانی و ملی و حقوقی مسئله ربودن امام موسی صدر (دسامبر ۲۰۰۳) و… را برگزار کرده است.

این کتاب علاوه بر روایت همراهی و همکاری سیده رباب صدر با برادرش امام سید موسی صدر، مروری بر بیش از نیم قرن تجربه زیسته او در حوزه‌های سیاسی و اجتماعی و فرهنگی است.

میریام سیمای زنی است که با اتکا به اندیشه و عمل یک روحانی نوگرا، با وجود انواع مشکلات و موانع در گوشه‌ای از خاورمیانه که بحران و ناپایداری سکه رایج آن است، از هیچ تلاشی برای آموزش، سلامت و توانمندسازی و ارتقای سطح زندگی دختران و زنان فروگذار نکرد.

این کتاب محصول ده‌ها ساعت مصاحبه حمید قزوینی، کارشناس تاریخ شفاهی، با سیده رباب صدر است.

کد خبر 6099275 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • کتاب میریام؛ خاطرات سیده رباب صدر منتشر شد
  • کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد
  • ترجمه عکس و متن «فصل‌های درون» منتشر شد
  • چاپ کتاب تصویری «همه‌ش مال جوجه باشه!» برای کودکان
  • سقوط جوان ۲۵ ساله از نورگیر طبقه سوم در اصفهان
  • کتاب «ادب زندگی» منتشر شد
  • سی‌وچهار دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در یک نگاه
  • «روایت اول» از ردیف یک موسیقی‌دان مهم منتشر شد/خواندن یک قصه جالب
  • امداد رسانی و نجات جوان کرمانی پس از سقوط در ارتفاعات
  • نجات جوان کرمانی از لبه یک پرتگاه در کوه صاحب الزمان